Cotton rich

Strumpor med 98% kammad bomull från Pirin Hill

Varför Cotton Rich?

Därför att mer bomull betyder mer mjukhet, mer komfort och alltid fräscha fötter. Även de mest känsliga fötterna håller sig bekväma i dessa bomullsrika strumpor. Det höga innehållet av naturmaterial (98% kammad bomull) hjälper mot svettningar i fötterna och mot uppkomsten av obehagliga lukter.

Teknologi?

Cotton Rich strumpor är stickade med den innovativa Corespun-tråden, som består av ren långfibrig kammad bomull, i vilken en mycket tunn Lycra®-tråd har vävds in. Cotton Rich strumpor har alltså en halt av 98% kammad bomull, och minimikvantiteten av Lycra® ger strumporna elasticitet och leder därmed till större komfort och bättre passform på fötterna.

Varför behandling med ALOE VERA?

Efter stickningen behandlas Cotton Rich strumpor med Aloe Vera, eftersom Aloe Vera-extraktet skyddar huden mot irritation och är ytterst skonsamt mot känslig hud, samtidigt som det hjälper till att mjuka upp tygen ytterligare. Vi lever i tider av snabba framsteg som skapar nya risker och förutsättningar för allergier och hudintolerans mot vissa “nya” tyg. Det är ingen hemlighet att den viktigaste fördelen med naturliga tyg är att de absorberar fukt och låter huden andas. Detta gäller till fullo för bomull. Underskatta inte kvaliteten och materialen på de strumpor du bär, eftersom dessa är i ständig kontakt med kroppen. Detta är anledningen till beslutet att skapa vår senaste kollektion – “Cotton Rich”. Det större innehållet av naturmaterial stämmer överens med just den naturrikedom som omger oss.