Try to Fly

Professionella sportstrumpor från Pirin Hill

Den merinoull vi använder för TRY TO FLY-kollektionen levereras av det tyska företaget Südwolle. Hiking och Ski strumpor inom TRY TO FLY-kollektionen innehåller en hög andel merinoull, vilket gör dem otroligt varma, men ändå håller de fötterna fuktfria. De ger optimal värmereglering och isolering från kyla, även i vått väder.

Efter att Pirin Hill blev etablerat, föddes idén om att tillverka professionella, teknologiska sportstrumpor, eftersom vi hade lång erfarenhet med sådan tillverkning för andra varumärken i England, Frankrike och andra länder. Try to Fly-kollektionerna skapas för olika sporter, och strumporna designas med hjälp av idrottare.

Den första kollektionen vi utvecklade var Hiking Socks – strumpor som är lämpliga för fjällturism och långa vandringar. Strumporna stickas av merinoull tillverkad av Südwolle (Tyskland). Detta material är en utmärkt värmeisolator som kyler på sommaren och ger värme på vintern. Dessutom har merinoull antibakteriella egenskaper, minskar uppkomsten av svettningar och lukt när strumporna bärs och tar bort fukt från huden. De områden som utsätts för störst belastning vid gång är ytterligare förstärkta för större styrka och komfort, vilket förhindrar uppkomsten av blåmärken och ömhet på fötterna. De elastiska områdena som lagts till längs strumpans hela längd hjälper till att den passar foten bättre och förhindrar att den glider ner.

Efter framgångarna med Hiking Socks-kollektionen började Pirin Hill-teamet utveckla strumpor som är lämpliga för vintersporter såsom skidåkning och snowboarding. Ski Socks-kollektionen är tillverkad av högkvalitativ merinoull, som håller fötterna varma även när den är våt, vilket är särskilt viktigt för människor som tillbringar långa timmar utomhus i svåra väderförhållanden. Den är också ytterst hygroskopisk, vilket betyder att den har utmärkt uppsugningsförmåga – den absorberar fukt mer än 33% av sin egen vikt, men den har också förmågan att avdunsta fukt och torkar därför mycket snabbt. En annan fördel med skidstrumporna är att de områden som är utsatta för mest belastning och friktion från pjäxorna, såsom fotsulan, smalbenet, tårna och hälsenan, är ytterligare förstärkta för större styrka och komfort, och förhindrar därmed blåmärken och ömhet på fötterna. De tillagda kompressionsområdena längs hela underbenet, fotleden och foten hjälper till att strumpan passar foten bättre, förhindrar att den glider ner, har en positiv effekt på blodcirkulationen och minskar trötthetskänslan.

2019 skapade vi kollektionen Tennis Socks, som är lämplig för sporter som tennis och löpning. Det är viktigt att nämna att vi har utvecklat olika modeller alltefter innehållet: Tennis Cotton Socks och Tennis Fusion Socks.

Tennis Cotton Socks är rika på kammad bomull. Områdena runt hälen, tårna, fotsulan och hälsenan är av ett mjukt frottétyg, vilket bidrar till komforten under träning. De tillagda elastiska områdena runt vaden och foten gör att strumpan inte glider ner under belastning. Bärkomforten garanteras också av den speciella hålsömmen längs strumpan, som gör att fötterna kan andas.

Tennis Fusion Socks är gjorda av kammad bomull och Tactel®. Tactel är ett slitstarkt garn som är behagligt vid beröring på huden, torkar snabbt och stöter bort fukt. De tillagda elastiska områdena hjälper till att strumpan passar foten bättre och förhindrar att den glider ner. Skadebenägna områden av strumpan såsom runt fotsulan, skenbenet, tårna och hälsenan har förstärkts ytterligare med mjukt frottétyg. Skydd på anklarna har också skapats, återigen med mjukt frottétyg. Alla strumpor i Fusion-serien är kompressionsstrumpor som inte glider ner under träning, med specialdesignade luftningsområden som gör att fötterna kan andas. Bärkomforten garanteras också av handlänkningstekniken.

Den sista kollektionen som utvecklades 2020 är Cycling Socks. Den skapades tillsammans med många cyklister som hjälpte oss förstå vad som är viktigt för dem när de väljer de rätta strumpor. Alla modeller är gjorda med “andningsbar” stickning för att reglera temperaturen och minska svettning, samt med handlänkning för ökad komfort. Kompressionsområden har tillagts för en perfekt passform till foten – utan glidning, skrynkling och blåsor, samt ett elastiskt band på foten mot att strumpan skrynklas. För några av modellerna används Meryl® Skinlife-garn med antibakteriella egenskaper som bevarar hudens naturliga balans och minskar obehagliga lukter. Denna verkning fortsätter efter 100 provtvättar vid 40°.